Aclam Guitars: modulaire pedalboards voor veeleisende gitaristen

Aclam Guitars

Stel je voor dat je vrijdagavond staat te rocken, de volgende dag een jazz gig hebt en op zondag in de kerk speelt. Zeer waarschijnlijk heb je voor elk optreden niet dezelfde gear nodig.

Op vrijdag zitten er wat overdrives en distortions op je pedalboard, op zaterdag een compressor en op zondag wat extra modulatie pedalen en je laat je reverb thuis. Zou het niet mooi zijn als er een professioneel pedaalbord is waarmee je snel van pedalen kunt wisselen zonder dat je je pedalen beschadigd of klittenband/velcro moet gebruiken? 

Aclam Guitars Smart Track Pedalboards

Speciaal hiervoor heeft Aclam Guitars zogenaamde Smart Track Pedalboards ontworpen. Aclam Guitars is een Spaans bedrijf en gespecialiseerd in pedalboards. Op alle Smart Track boards zitten groeven waarin je door middel van pedal fasteners je gitaar pedalen vastmaakt. De fasteners zijn kleine rubberen voetjes die je op het bord schroeft met een normale schroevendraaier. Het voordeel hiervan is dat je pedaal gegarandeerd muurvast zit en je het ook weer makkelijk los kunt halen. Elk pedalboard wordt inclusief pedal fasteners verkocht, je hoeft ze er dus niet bij te kopen.

Aclam Guitars pedal fasteners
Aclam Guitars Pedal Fasteners op een Smart Track Pedalboard

Evo Track en Hybrid Track pedalboards

Naast Smart Track borden heeft Aclam ook nog andere opties: Evo Track en Hybrid Track pedalboards. Evo Track pedalboards zijn normale borden waarmee je je pedalen gewoon met (meegeleverde) klittenband vastmaakt. Als je moeite hebt met kiezen, neem dan een Hybrid Track bord. Hiermee kan je alle kanten op, de ene kant is namelijk een Smart Track en de andere kant is een Evo Track. Alle pedalboards worden geleverd inclusief alle benodigde hulpmiddelen (klittenband en/of pedal fasteners).

7 VS Audio pedalen die bevestigd worden op een Aclam L2 Smart Track

Top Routing en Free Routing Pedalboards

Aclam maakt twee verschillende soorten pedalboards, zonder openingen – Top Routing genaamd – en met openingen – Free Routing. Kies je voor Top Routing dan zitten alle kabels op de bovenkant van je bord. Aclam heeft speciale hulpmiddelen en accessoires waarmee je je snoeren netjes over het bord kunt leiden. Kies je voor Free Routing dan lopen de snoeren onder je bord door, vergelijkbaar met de meeste andere pedalboards.

Top Routing en Free Routing Smart Track
Top Routing (links) en Free Routing Smart Track pedalboards van Aclam Guitars

Aclam Guitars Pedalboards in vijf verschillende afmetingen

De pedalboards zijn er in vijf verschillende afmetingen: XS1, S1, XS2, S2 en L2. De kleinste is voor ongeveer 3 tot 4 pedalen en op het grootste bord passen 10 tot 14 gitaar effecten. Meer dan genoeg voor de meeste gitaristen. Alle pedalboards worden inclusief softbag geleverd. De boarden kunnen verder worden uitgebreid met Wahppers en Uppers. Beide zorgen voor een verhoging van je bord waardoor je makkelijker bij pedalen op de achterste rij kan komen. Een Wahpper plaats je op je bestaande Aclam board, een Upper zorgt voor een verhoging door de bestaande rij van je pedalboard los te halen en deze te verhogen.

Aclam Guitars Wahpper en Upper
Een Wahpper (links) en een Upper (rechts) verhogen de achterste rij van je Aclam Pedalboard

Pedaltown is dealer van Aclam Pedalboards

Sinds kort zijn wij dealer geworden van de pedalboards (en gitaar pedalen) van Aclam. We verkopen alle boards en alle bijbehorende accessoires: pedal fasteners, tidy cables, Uppers, Wahppers, rubberen voetjes, voeding brackets etc. Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn van de voordelen van een Aclam Guitars Pedalboard check onderstaand filmpje dan eens. En mocht je geïnteresseerd zijn in de prijzen van de pedalboards kijk dan eens op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.