Wat is de beste voeding voor mijn effectpedaal?

beste voeding effectpedaal
Cioks DC7 geïsoleerde en gereguleerde multi-voeding voor 7 effectpedalen

Gitaar effectpedalen hebben stroom nodig om te kunnen werken. De meeste pedalen zijn ontworpen om met een 9 volt batterij te werken en verbruiken niet heel veel stroom. Sommige (veelal) digitale pedalen verbruiken meer en kunnen niet met een 9 volt batterij van stroom worden voorzien. Wanneer je meerdere pedalen hebt is het vaak handig en soms zelfs noodzakelijk om een zogenaamde multi-voeding te gebruiken. Maar welke kies je? En waar moet je op letten? Kortom wat is de beste voeding voor mijn effectpedaal?

Verder lezen Wat is de beste voeding voor mijn effectpedaal?

Midi voetschakelaar 5 koop tips voor het perfecte pedaal

midi voetschakelaar
Morningstar MC6 MKII, The GigRig G2 en een Disaster Area DMC-6 Gen 3

Als je het woord ‘MIDI’ laat vallen, haken veel gitaristen meteen af. MIDI is namelijk het domein van toetsenisten en welke gitarist wil hier nou mee geassocieerd worden 😉 Als je echter een gitarist bent met rack effectapparatuur en/of één of meerdere MIDI effectpedalen, dan loont het om je hierin te verdiepen. Een MIDI voetschakelaar is namelijke uitermate handig om je effecten op het podium (of thuis) mee te bedienen. En zo ingewikkeld is het ook weer niet, het vergt enige basale kennis en je kunt meteen aan de slag. In dit artikel geef ik een overzicht van waar je bij de aanschaf op moet letten. Ik beperk me hierbij tot MIDI voetschakelaars voor gitaristen en bassisten.

Verder lezen Midi voetschakelaar 5 koop tips voor het perfecte pedaal

De 10 beste Marshall in a box pedalen

Marshall in a box

Een Marshall in a box is een goede oplossing voor iedereen die op zoek is naar een vintage Marshall geluid maar niet de beschikking heeft over een dikke portemonnee. Een originele JTM-45 uit de jaren 60 is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Er zijn inmiddels behoorlijk wat pedalen op de markt die gebaseerd zijn op een specifiek model Marshall versterker. Hieronder een overzicht van 10 van de beste Marshall in a box pedalen.

Verder lezen De 10 beste Marshall in a box pedalen

Analoog of digitaal delay pedaal, wat zijn de verschillen?

delay pedaal

Het delay pedaal is een van de meest gebruikte effecten van gitaristen. Alleen het overdrive pedaal wordt vaker gebruikt. Vrijwel elke gitarist heeft er wel een (of meerdere) delays op zijn pedalenboard zitten. Het aanbod van delay pedalen is overweldigend en zeker voor beginnende gitaristen is de zoektocht naar een geschikte delay vergelijkbaar met het vinden van een speld in een hooiberg. Om de zoektocht iets gemakkelijker te maken bevat dit artikel een overzicht van verschillende typen delay en de bijbehorende pedalen.

Verder lezen Analoog of digitaal delay pedaal, wat zijn de verschillen?

Winter Music NAMM 2019 Anaheim Californië

Winter NAMM 2019 logo

De liefhebbers hadden 24 tot en met 27 januari 2019 waarschijnlijk al lang met vette letters in de agenda staan, dat zijn namelijk de dagen dat de Winter Music NAMM in Anaheim plaatsvinden. De Winter Music NAMM is vandaag begonnen en ook dit jaar worden er naar verwachting weer de nodige nieuwe producten onthuld. Hierbij een beknopt overzicht van het belangrijkste nieuws op het gebied van gitaareffecten. Hierbij beperk ik me tot de merken die je bij Pedaltown kunt aanschaffen. Verder lezen Winter Music NAMM 2019 Anaheim Californië

Pedaltown is dealer van Chase Bliss Audio

Chase Bliss 1

Met veel plezier kan ik melden dat Pedaltown dealer is van de effectpedalen van Chase Bliss Audio. Voor degenen die Chase Bliss niet kennen, het is een Amerikaanse effectpedalenmaker die in 2013 opgericht is door Joel Korte. De man met de baard die je hierboven ziet staan. Chase is de voornaam van zijn broer die in 2008 overleed. Zijn motto was “Follow your Bliss” en zo is de naam van het bedrijf ontstaan.

Verder lezen Pedaltown is dealer van Chase Bliss Audio

Gamechanger Audio pedalen liggen nu in de winkel

Gamechanger Audio

Gamechanger Audio is een boutique gitaarpedalenmaker uit Riga, Letland. Het bedrijf is opgericht in november 2015. De naam ‘Gamechanger’ staat voor ‘een idee of ontdekking die voor een significante verschuiving in de manier van denken of doen zorgt’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Wah Wah, Big Muff, Echoplex en de Talkbox. Stuk voor stuk pedalen die de geschiedenis van de muziek hebben vormgegeven.

Precies hetzelfde zijn ze in Letland van plan. Het eerste pedaal dat uit de ‘schuur’ in Riga kwam is het PLUS pedaal. De mannen werkten er ongeveer twee jaar aan. Na een succesvolle crowdfunding campagne en introductie op de Winter Namm 2017 is het in augustus ’17 in productie gegaan.
Verder lezen Gamechanger Audio pedalen liggen nu in de winkel

Pedaltown is aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur

WebwinkelKeur
Sinds 13 augustus 2018 is Pedaltown door de keuring gekomen van Stichting WebwinkelKeur. Dit betekent dat Pedaltown voldoet aan alle belangrijkste Europese en Nederlandse regels op het gebied van koop op afstand. We dragen met trots dit keurmerk omdat dit nogmaals de betrouwbaarheid van Pedaltown onderstreept.

Met een goedkeuring alleen houdt het niet op. Stichting WebwinkelKeur is een modern keurmerk dat blijft continu toezien op de betrouwbaarheid van haar leden. Zo kunnen consumenten er terecht met klachten en kunnen zij de aangesloten webwinkels (publiekelijk) beoordelen. Als consument heb je dus meer zekerheden bij een webwinkel die is aangesloten bij dit keurmerk.

Als onafhankelijk derde staat Stichting WebwinkelKeur dan ook garant voor de echtheid van de klantbeoordelingen en voor de betrouwbaarheid van haar leden. Kortom weer een extra reden om bij Pedaltown te kopen!

Leon

De 40+ beste Klon Centaur klones

klon centaur

De Klon Centaur is een door Bill Finnegan ontworpen, met de hand gemaakte boost/overdrive pedaal met bijna mythische proporties. Inmiddels misschien wel net zo legendarisch als de Ibanez TubeScreamer kwam dit pedaal aan het einde van 1994 op de markt. De Klon is een overdrive die met de beste, beschikbare onderdelen aan de keukentafel door Bill persoonlijk gemaakt werd. In totaal heeft hij er op deze wijze ongeveer 8.000 (!) in 15 jaar tijd gefabriceerd. De Klon Centaur was een van de eerste boutique pedalen – unieke gitaareffecten die door een klein bedrijf of eenling gemaakt werden en gericht zijn op een niche markt.
Verder lezen De 40+ beste Klon Centaur klones

10 Fender in a box gitaarpedalen

fender in a box

Ben je op zoek naar het geluid van een vintage Fender Tweed versterker maar heb je niet voldoende geld om een vintage Fender Deluxe uit 1958 aan te schaffen? Kijk dan eens naar een amp-in-a-box effectpedaal. Er zijn steeds meer fabrikanten die effectpedalen op de markt brengen die het geluid van een (bekende) versterker nabootsen. Met een dergelijk pedaal heb je wel de klank en de feel van de originele versterker maar niet de kosten. In dit blog ga ik in op 10 gitaarpedalen die het geluid van iconische Fender versterkers zo exact mogelijk nadoen, oftewel een Fender in a box!
Verder lezen 10 Fender in a box gitaarpedalen