Pedaltown is dealer van Chase Bliss Audio

Chase Bliss

Met veel plezier kan ik melden dat Pedaltown dealer is van de effectpedalen van Chase Bliss Audio.

Voor degenen die Chase Bliss niet kennen, het is een Amerikaanse effectpedalenmaker die in 2013 opgericht is door Joel Korte. De man met de baard die je hierboven ziet staan. Chase is de voornaam van zijn broer die in 2008 overleed. Zijn motto was “Follow your Bliss” en zo is de naam van het bedrijf ontstaan.

Digital brain. Analog Heart

De filosofie van het bedrijf is samen te vatten met de slogan ”Digital brain. Analog heart.”. Deze filosofie komt terug in alle acht de pedalen die op dit moment op de markt zijn. Het zijn stuk voor stuk effectpedalen met een 100% analoog circuit die gebruik maken van digitale techniek voor het schakelen, signaalrouting, besturing en opslag van de presets. Hiermee ontstaan ongekende mogelijkheden die niet aanwezig zijn in veel andere effectpedalen. En daarnaast is er maandag 19 november 2018 een nieuw (digitaal) Reverb pedaal uitgekomen: Dark World.

chase bliss
Acht effectpedalen van Chase Bliss

De Dipswitches

Alle pedalen hebben aan de achterkant een zestiental(!) dipswitches. Met deze schakelaars bedien je de expressie paramaters. Je stelt hiermee in welk variabele je met een expressiepedaal bedient. Bij sommige pedalen gebruik je deze switches om de parameter in te stellen die naar de ‘ramp’ gaat. Het gaat wat ver om dat helemaal uit te leggen. De mogelijkheden die je hebt om het effect helemaal naar wens in te stellen zijn in ieder geval zeer groot.

De klank

Alle pedalen klinken fantastisch en hebben bovendien een zeer laag ruis niveau. De gebruikte componenten zijn van hoge kwaliteit en de pedalen zijn zeer degelijk en robuust. Je ziet, voelt en hoort de aandacht voor details. In onderstaande video komen de mogelijkheden van de verschillende pedalen goed tot zijn recht.

Met de hand gemaakt in de USA

Chase Bliss maakt geen pedalen voor iedereen. Je betaalt een premium voor de vele mogelijkheden en de ongekend goede geluidskwaliteit die ze hebben. De pedalen zijn overigens niet alleen geschikt voor gitaar maar ook voor bas en synth/keyboards. Verder worden ze met de hand gemaakt in de Verenigde Staten.

Midi mogelijkheden

De pedalen zijn volledig met MIDI te bedienen. Alle parameters kunnen met behulp van control change berichten aangepast worden. Presets worden opgeslagen en via program change berichten gekozen. Het tempo pas je via MIDI clock berichten aan. Als je meer van de MIDI mogelijkheden van deze pedalen wilt weten, kijk dan eens naar onderstaande video.

Nog meer filmpjes zijn te vinden bij de pedalen in de webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.